Borzalmas éjszaka volt!

2023.01.31. 11:30

Tűz Alsóörsön: „Egy férfi meghalt, nem tudott kijönni a lángokból”

Borzalmas éjszaka volt! Minden égett, ráadásul hatalmas lángokkal. Viharos északi szél is fújt, így arra gondoltam, leég az egész sor, ezt mondta Deák Róbert az elmúlt hétvégén, amikor a helyszínen jártunk a Pelso Camping bejárata közelében, ahol hatalmas tűz pusztított nemrég.

Kovács Erika

Deák Róbert végig ott volt a tűz oltásánál a metsző hidegben

Fotó: Kovács Erika/Napló

Róbertnek strandcikküzlete van a soron. – Szerencsére nem így történt, nem terjedtek tovább a lángok, így megmaradt az üzletem, köszönhetően a tűzoltóknak, akik emberfeletti munkát végeztek az oltásnál, fogalmazott. Azokat, akiknek kiégett az épületük, nagyon sajnálja, nem beszélve a férfiról, aki meghalt a tűzben, mert oltani akart, de nem tudott kijönni a lángok közül. Az eset mindenkit mélyen megdöbbentett. Róbert azt mondta, az erős szél a hatalmas tűzből több zsarátnokot felkapott, így félő volt, hogy a többméteres lángok továbbterjednek. A tűzoltók, akik nagy létszámban, gyorsan a helyszínre érkeztek, olyan szakszerű és összehangolt munkát végeztek, hogy a tűz nem pusztította el a sort, illetve a környéket. A férfi felidézte, másokkal együtt végig ott volt az oltásnál a metsző hidegben, a látvány szörnyű és felfoghatatlan volt.

Fotós: Kovács Erika/Napló

A helyszínen, ahol minden üszkös, fekete, kiégett, több emberrel találkoztunk, akik nem győztek hálálkodni a tűzoltóknak, hogy az erős szél ellenére megfékezték a tüzet, így megmentették a házaikat.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában