Rangos elismerések

2023.02.02. 15:00

A kultúrát ünnepelték Balatonfűzfőn

Szanyi Szilvia polgármester nyitotta meg a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepséget a Fűzfőfürdői Közösségi és Rendezvénytérben nemrég, ahol átadták a Balatonfűzfő kultúrájáért díjat is.

Kovács Erika

Forrás: önkormányzat

Szanyi Szilvia polgármester emlékeztetett, az országgyűlés 2022. december 7-én döntött arról, hogy – a Himnusz befejezésének 200. évfordulójára emlékezve – január 22-ét hivatalos állami emléknapként, a magyar kultúra napjának nyilvánítja. Elmondta továbbá, a kormány támogatja a kulturális rendezvények szervezését, amelyek megjelenítik Magyarország gazdag kulturális életét, a kultúra megtartó erejét, valamint előmozdítják az ilyen jellegű, nemzeti hagyományok megőrzését. 

– Szerencsések vagyunk, mert városunkban számos olyan szervezet, közösség működik és magánember él, akik szintén nagyon fontosnak tartják a kultúrát. Aktívan részt vesznek a közösségi életben, művészi vagy hagyományőrző munkásságukkal hozzájárulnak a település kulturális értékeinek gyarapításához, fogalmazott a polgármester. 

Az ünnepségen elhangzott, a város képviselő-testülete még korábban rendeletben döntött arról, hogy ebből az alkalomból rangos városi elismerést, illetve oklevelet és emlékplakettet ad át azoknak, akik a város kulturális és sportéletében, szellemi és művészeti értékeinek létrehozásában, illetve megőrzésében kiemelkedő, eredményes munkát végeztek. Ezt a rangos elismerést vehette át P. Kovács Péter szobrászművész, akinek számos alkotása díszíti a város közterületeit, és munkásságával aktívan hozzájárul a helyi kulturális örökség gyarapításához. A díjjal ismerték el a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete Balatonfűzfő és körzetének mozgássérültek csoportját is, amit Hegedűs Józsefné elnök vett át, valamint Váradi Bence néptáncoktató munkáját. 

Forrás: önkormányzat

Az ünnepségen műsort adtak az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A zenekar előadásában klasszikusok és magyar népdalok is felcsendültek, a legkisebbek pedig énekkel kísért néptánccal ajándékozták meg a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában