Érettségire készülnek

2023.02.27. 13:00

A szalag összeköt és megkülönböztet

Több mint kétszáz végzős diáknak tűzték ki a közelmúltban a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szalagját a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnokban. A fiatalok életében mérföldkőnek számító eseményen a végzősöket Hajdu István igazgató mellett az alsóbb évfolyamos tanulók is köszöntötték.

Szabó Péter Dániel

A végzősök tánca idén is nagy sikert aratott a várpalotai szakképző szalagavatóján

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az idei tanévben négy szakképző iskolai 11. évfolyamos osztály, három 12. évfolyamos technikumi osztály, kettő 13. évfolyamos technikus osztály és egy 13. évfolyamos, érettségire készülő osztály összesen több mint 200 tanulója készül vizsgájára a Fallerban. Büszkén mondhatom, hogy ezzel a szerteágazó képzési és szakmai struktúrával egész Veszprém vármegye legsokoldalúbb iskolájává váltunk – kezdte köszöntőjét a sportcsarnokot megtöltő szülők, családtagok, barátok és meghívott vendégek előtt Hajdu István. 

A PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója emlékeztetett: – Az évek során sok mindent átéltetek közösen, a szokásos diákcsínyek, iskolában és iskolán kívüli programokon együtt töltött időszakok mind erősítették kötődéseteket az alma materhez. Nem volt mindig könnyű, hiszen a ti nemzedéketek megismerte, milyen pizsamában angolórát hallgatni mobiltelefonon vagy testnevelésórát megvalósítani a saját szobátokban. Egy életre megjegyeztétek a Covid tüneteit, a maszk érintését és a kézfertőtlenítő illatát. A nehézségek ellenére itt vagytok. Sőt, megerősödve várjátok a mai nap fénypontját, azt hogy felkerüljön ünnepi ruhátokra a szalag, amely összeköt, megkülönböztet és kiemel benneteket – fogalmazott az igazgató. 

A folytatásban az alsóbb évfolyamosok búcsúztak végzős társaiktól, akik a hagyományos keringővel kedveskedtek a vendégeknek, de nem maradhatott el a szülői tánc sem a Faller szakképző szalagavatóján, amelyet a nagy létszám miatt két részletben rendeztek meg a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában