Vízkereszt és korcsolyázás

2023.02.09. 17:00

A tapolcai Nagyboldogasszony iskola diákjai számára élmény volt a korcsolyázás Ajkán

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Általános Iskola diákjai számára a januárt több esemény is emlékezetessé tette.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Nagyboldogasszony iskola diákjai számára élmény volt a korcsolyázás Ajkán Fotó: iskola

A hónap első felében, 11-én, vízkeresztkor Urunk megjelenését ünnepelték az intézményben. A nap iskolai szentmisével kezdődött, majd Csonka Nándor atya újévi házszentelést tartott. Az alsó és felső tagozatos tanulók közösen imádkoztak, majd Nándor atya az osztálytermeket és az iskola helyiségeit áldotta meg. 

A januári áhítaton a Veszprémi főegyházmegye által kiírt betlehemkészítő verseny díjait Szalay Tímea, a Veszprémi főegyházmegye munkatársa adta át a díjazottaknak. Az alsó tagozaton különdíjat kapott Hlavács Liza, Bogdán Ferenc Botond. Első helyezett alsó tagozaton Szabó Kála Mandula, második Kundermann Ákos, harmadik Szőcs Csongor lett. Felső tagozaton különdíjat Nagy András kapott. Az első Horváth Barnabás lett, második Szőcze Luca és Szőcze Bendegúz, harmadik Lázár Boglárka. 

A tapolcai Nagyboldogasszony iskola diákjai megünnepelték a vízkeresztet is
Forrás: Iskola

Az iskola részt vesz a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség által kiírt Országos Örökségvédelmi Pályázaton, miközben a diákok várják a közösségformáló kirándulásokat is. Az iskola 7. osztályos tanulói korcsolyázni mentek, a turisztikaszakkör tanulói minden hónapban lakóhelyük egy kiválasztott nevezetességét tekintik meg. Január második hétvégéjén a Papsapka-köveknél jártak a Csobánc hegy lábánál. A magyar kultúra napja alkalmából nemzeti imádságunk, a Himnusz születésének 200. évfordulója tiszteletére az iskola a felső tagozatos tanulókkal csatlakozott a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola közös versmondásához. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában