Házasság

2023.02.03. 14:00

Aranylakodalmat ünnepeltek Balatonfűzfőn

Ötvenedik házassági évfordulójuk alkalmából aranylakodalmat tartott Nagy Dezsőné Horváth Rózsa és Nagy Dezső Balatonfűzfőn. A ceremónia levezetésére Szanyi Szilvia polgármestert kérték fel.

Kovács Erika

Nagy Dezsőné Horváth Rózsa és Nagy Dezső Balatonfűzfőn Fotó: önkormányzat

– Megtisztelő felkérést kaptam Nagy Dezsőné Horváth Rózsától és Nagy Dezsőtől január végén: 50. házassági évfordulójuk alkalmából kívánták megerősíteni házassági fogadalmukat, melynek levezetésére felkértek. A jeles eseményre a városháza házasságkötő termében, szeretteik és barátaik körében került sor, éppen úgy, ahogy 50 éve, mondta Szanyi Szilvia. Balatonfűzfő polgármestere hozzátette, örömmel töltötte el, amikor a pár a jelenlévők előtt ünnepélyesen megerősítette egymásnak tett öt évtizeddel ezelőtti fogadalmát, és jelképesen újra felhúzták egymás ujjára a karikagyűrűiket, amelyek a folytonosságot és az együvé tartozást szimbolizálják. 

A polgármester arról is beszélt, hogy az ékszerek fénye cseppet sem kopott meg: ötven éve töretlenül mutatják a világnak azt a szeretetet, hitet és köteléket, amely mellett a pár elkötelezte magukat 1972. december 30-án. – Belegondolni is lenyűgöző, hogy két ember ennyi időn át igaz társa, biztos támasza legyen egymásnak, jóban-rosszban, örömben-bánatban, a hétköznapok szürkeségében ugyanúgy, ahogy az ünnepek meleg fényében. A házaspár példakép lehet mindannyiunk számára, kapcsolatuk élő példája annak, hogy ha őrizzük és vigyázunk rá, az egymás iránt érzett szeretet, tisztelet átsegít minden nehézségen, és egy életen át elkísér, fogalmazott Szanyi Szilvia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában