Boldogulásuk záloga az oklevél

2023.02.04. 07:00

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar

Pénteken adták át a végzett hallgatók számára megérdemelt diplomáikat a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karon. 

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Abonyi János, a Pannon Egyetem rektorhelyettese köszöntőjében elmondta, rögös út vezet a kiválóság magaslataihoz. – A most átadott diplomák nemcsak azért értékesek, mert a Pannonon köztudottan csak azok végezhetnek, akik tehetségüket áldozatos munka árán bontakoztatják ki, hanem azért is, mert okleveleink azt igazolják, hogy tulajdonosaik olyan képességek birtokába kerültek, melyekre bátran tekinthetnek úgy, mint boldogulásuk zálogára – mondta el Abonyi János.  

Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója emlékeztette a végzett hallgatókat arra, hogy negyven év alatt milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az informatika, és rengeteg lehetőséggel bővült a piac. Hozzátette, az egyetemen köttetett barátságok nagyon erősek, és bátorította a hallgatókat arra, hogy segítsék egymást a jövőben is.  

Süle Zoltán, a Műszaki Informatikai Kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte, a bennünket körülvevő információs rendszerek által előállított adatok mennyisége exponenciálisan növekszik, ami hatalmas kihívást okoz azok rendszerezésében, feldolgozásában, elemzésében. - A big data és az adatbányászat területén további fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan kezeljük az adatokat, és az azok közötti összefüggések könnyen azonosíthatók legyenek.  De az informatikai rendszerek fejlesztése és azok védelme is egyre növekvő kihívást jelent. Látjuk tehát, van bőven teendőjük a jövőben – mondta el. Hozzátette, az elmúlt években a kar munkatársai azon dolgoztak, hogy a most végzett hallgatók büszkék lehessenek megszerzett tudásukra.  

A diplomaátadón kitüntetéseket és díjakat is átadtak. Kulturális műsort a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában