Farsangi mulatság Gógánfán

2023.02.28. 08:00

Fánksütés, forraltbor-főzés, jelmezbemutató

A hagyományokhoz híven Gógánfa idén is megrendezte farsangi mulatságát az elmúlt hétvégén.

Szijártó János

A fánksütő versenyre szépszámú nevezés érkezett, volt, aki kettő vagy akár háromféle süteménnyel járult a zsűri elé. Két kategóriában – hagyományos és különleges fánk – bírálták el a szebbnél szebb, illatos, ínycsiklandozó fánkokat. Ezzel párhuzamosan több csapat mutatta be forraltbor-főző tudományát. Az önkormányzat dolgozói a résztvevőknek látványfánksütéssel kedveskedtek, így ropogós csörögefánk és churros (spanyol fánk) készült. A programon testvértelepülésük, a Zala vármegyei Vindornyafok is képviseltette magát. Küldöttségük különleges dalmát fánkot és forralt bort készített.

A farsang jegyében sokan mókás jelmezekben mutatkoztak be a színpadon
Forrás: szervezők

A Fekete István Általános Iskola támogatása céljából a szülői munkaközösség tombolasorsolást tartott, a farsang jegyében pedig a gyermekek és felnőttek mókás jelmezekben mutatkoztak be a színpadon mindenki örömére. A program zárásaként a résztvevők az udvaron elégették a kiszebábot, így búcsúztatva az idei telet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában