Segítség a bajbajutottaknak

2023.02.08. 20:00

Így segíthet a a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak

Pénzadományt gyűjt a Magyar Vöröskereszt a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak, közölte a humanitárius szervezet.

Napló

A nyolcéves Yigit Cakmakot sértetlenül mentik ki 52 óra elteltével egy összedőlt lakóépület törmeléke alól a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 8-án

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjaként segítséget nyújt a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések károsultjainak. – Humanitárius szervezetként kötelességünk katasztrófahelyzetekben helyt állni és segíteni minden rendelkezésünkre álló eszközzel – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Kapcsolatban vagyunk a Török Vörösfélhold és Szíriai Arab Vörösfélhold szervezetekkel, és az általuk megfogalmazott igényekre vonatkozóan indítunk gyűjtést. Amíg nem kapunk konkrét jelzést, addig pénzadományok fogadásával segítjük a mentést és a későbbi helyreállítást – tette hozzá a főigazgató. Az adománygyűjtés részletei megtalálhatók a Magyar Vöröskereszt honlapján.

Közvetlen segítség a földrengés miatt bajba jutottaknak

Belföldi átutalás esetén:

  • Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009
  • Közlemény: török-szír földrengés

Külföldről történő átutalásnál:

  • IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009
  • Swift kód: OKHBHUHB
  • Bank neve: K&H Bank Zrt.
  • Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
  • Közlemény: török-szír földrengés

A Török Vörösfélhold és a Szíriai Arab Vörösfélhold nevében is köszönjük a felajánlásokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában