Farsang

2023.02.22. 19:00

Jutalmazták a legjobbakat Tapolcán

A Tamási Áron Művelődési Központ XI. Télbanyaűző Maskarádéján idén is jutalmat kaptak a legjobban szereplők.

Tóth B. Zsuzsa

A maci mindenkit kedvesen megölelt, aki egy kis szeretetre vágyott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A minden korosztály fantáziáját megmozgató, népszerű program Boczkó Gyula és Varga Károlyné ötlete volt még 2012-ben, és azóta szervezi a Tamási Áron Művelődés Központ a Nőklubbal karöltve, a helyi vállalkozók támogatásával. 

A postaláda lépni is alig tudott nagy sikerű jelmezében Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A telet elűzni vágyó jelmezesek közül a Vándorseprűt a Rőzsehordó boszorkány érdemelte ki idén. Szintén jutalmat kaptak a legjobb töpörtyűt és forralt bort készítők. A Vándorvéndőt kiváló töpörtyűjéért idén a Buszos srácok csoportja vehette át a tavalyi győztes Tanúhegyek Egyesülettől, amely a második helyezett lett ebben az évben, míg a harmadik helyre a Hivatali töltögetők kerültek. A legjobb forralt bort pedig a Batsányi Táncegyüttes csapata készítette.

A rőzsehordó boszorka szilveszterkor még tavasztündérnek öltözött a Malom-tóban való fürdéshez Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nézelődők a maskarádén fánkot, zsíros kenyeret is kóstolhattak, miközben a hangulatot emelte a katolikus iskola mazsorettcsoportja, a Musical Színpad, a Batsányi Táncegyüttes és a Takács Percussion Group zenekar előadása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában