Születésnapi köszöntés

2023.02.01. 19:00

Kilencvenévesen hobbiból nyelvórákat tart Bogdán Kálmán

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Bogdán Kálmánt Brányi Mária alpolgármester szerdán.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepeltnek a miniszterelnök aláírásával ellátott üdvözlő oklevelet és egy palack bort adott át az alpolgármester. Bogdán Kálmán elmondta, 1933. január elsején született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, egy egri gimnáziumban érettségizett, majd a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát 1956-ban. Ezután 35 éven át a szénbányászatban dolgozott, ebből 12 évig a föld alatt végezte a munkáját. 

Az 1960-as évek elején került Veszprémbe, majd Tatabányán dolgozott. Újabb átszervezések miatt nyolc év után visszahelyezték a vármegyeszékhelyre, munkahelyéről műszaki vezetőként ment nyugdíjba 1991-ben. Ezután az Életet az Éveknek Nyugdíjasklub megyei elnöke volt éveken át, valamint angolt és németet oktatott a csopaki rendészeti iskolában. Korához képest kiváló szellemi és fizikai állapotnak örvend, otthonában nyelvórákat tart, és máig autót vezet. Felesége tíz éve meghalt, 54 éven át voltak házasok. Kálmán fia gépészmérnök, lánya, Ágota jógaoktató Veszprémben. Három unoka büszke nagypapája. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában