Iskola

2023.02.15. 07:00

Középiskolai jelentkezés: közel a határidő

Február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

Napló

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 54,07, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 62,22, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 61,49 pontot értek el.

A korábbi évek eredményei is elérhetők a honlapon, és összevethetők az idei adatokkal: a 2023-as összesített átlageredmények megfelelnek az eddigi évek átlagának. A vizsgafeladatok rendszere és nehézsége megfelel az OH honlapján ismertetett elvárásoknak, szempontoknak; a központi középfokú felvételi vizsga standard, országosan egységes feladatsor, amely évek óta megbízhatóan látja el feladatát

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető felületen. A kitöltött dokumentumokat – 2023. február 22-éig – a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában