Svábbál Ajkán

2023.02.06. 20:00

Legyünk mi svábok a legjobb magyarok

Örülhetünk, hogy újra van gyermek tánccsoportunk, egyre többen hordják a népviseletet, a hagyományőrzés fontos összetartó ereje a közösségnek, fogalmazta meg köszöntőjében Töltl János, Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a hagyományos svábbálon, amelyet az elmúlt szombaton tartottak a Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornacsarnokában.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

- Fogjunk mindig  össze, karoljuk fel egymást és segítsünk mindig egymásnak,  legyünk mi svábok a legjobb magyarok - hangsúlyozta az elnök.  A mulatság 1996 óta rendezik meg, és generációk óta töretlen népszerűségnek örvend. 

Ajka önkormányzata nevében a megjelenteket Pék Attila képviselő köszöntötte, aki kiemelte: a svábbál a mai Ajka egyik legszínvonalasabb rendezvénye, köszönhető ez a szervezőknek, akik kiváló programokról gondoskodnak. A képviselő köszönetet mondott Töltl  János elnöknek, helyettesének Tavaszi Istvánnak, a nemzetiségi önkormányzat tagjainak, Stallmeszter Csabának, Bőhm Petrának, Lendvai Izabellának, valamint a Német Nemzetiségi Dalkör és az  Ajkarendekért Egyesület tagságának. 

A  program kezdésekor az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör tagjaival közösen a résztvevők elénekelték a Magyarországi németek Himnuszát és a Szózatot. Az iskolás néptáncosok műsora után a dalkör tagjai szórakoztatták a vendégeket, majd az Ajkarendekért Egyesület tagjai táncoltak. A zenét hajnalig a Johann's Kapelle zenekar biztosította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában