Hasznos előadások

2023.02.20. 14:00

Munkavédelemről és munkajogról tartanak előadást megyei diákoknak

Megkezdte a középiskolások munkavédelmi és foglalkoztatásfelügyeleti tájékoztatását a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal.

Napló

Az első előadást Troják László, a Foglalkoztatási, Foglalkoztatásfelügyeleti és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője tartotta a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumban a napokban. Az előadás-sorozat folytatódik Veszprém más középiskoláiban és a tervek szerint a vármegye többi középiskolájában is. A kezdeményezés fő célja, hogy a diákok – a jogszabályi előírások megismerésén túl – olyan ismereteket szerezzenek az előadások során, amelyeknek köszönhetően elkerülhetik a munkabaleseteket és az esetleges munkaügyi jogvitákat – hívta fel a figyelmet a kormányhivatal. Hozzátették, a szükséges munkavédelmi, munkavégzési és foglalkoztatási ismeretek birtokában a nem várt események esetén felmerülő problémákat is könnyen és egyszerűen tudják majd kezelni a diákok. 

Emlékeztettek, a kormányhivatal foglalkoztatásfelügyeleti és munkavédelmi hatóságként nemcsak ellenőrzési, hanem tanácsadási és tájékoztatási feladatokat is ellát. Megjegyezték, fontosnak tartják, hogy a munkaerőpiac aktív szereplői mellett a vármegyei középiskolások is naprakész információkat szerezhessenek a munkaerőpiaci lehetőségekről, főbb tudnivalókról, ezért szervezik meg az előadás-sorozatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában