Molnár Gábor iskola

2023.02.23. 13:00

Negyedszer szervezték meg a parasport napját Ajkán

Több mint 400 érdeklődő vett részt a Molnár Gábor iskola által szervezett parasport napján február 22-én. A városban negyedik alkalommal megrendezett programnak ezúttal a Jégcsarnok adott otthont.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A bejárat előtt Mese, a terápiás kutya várta a csoportokat Papné Takács Ágnes kutyavezetővel. Az óvodás, általános és középiskolás csoportok megtudták, hogy a segítő kutya miben tudja könnyebbé tenni a fogyatékossággal élő személy napjait. 

Az épület másik helyszínén azt próbálhatták ki a diákok, hogy milyen látássérültként élni. Kerekesszékeseket toltak  felnőttek a jégcsarnok közepén. Ők először élték át ezt az élményt. A résztvevők kipróbálhatták a bowlingot, a dartsot, a floorballt, a jégkorongot és a korcsolyázást. 

Szélessy Péter szervezőtől megtudtuk, a rendezvény célja, hogy a közösen végzett sporttevékenység közben közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékossággal élők és az épek. A nap megvalósításában segített a Sportváros Nonprofit Kft, az Ajkai Óriások Jégkorong SE edzői és játékosai, valamint a Molnár Gábor iskola Egy kis segítség barátaimtól alapítványa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában