Továbbtanulás

2023.02.03. 10:00

Népszerű a gazdálkodás, a menedzsment és az informatika kar a tapolcai diákok körében

A tapolcai Batsányi János Gimnáziumban 64 diák érettségizik ebben a tanévben a 12. évfolyamon.

Tóth B. Zsuzsa

Amint azt Varga Tiborné igazgatótól megtudtuk, várhatóan a korábbi évekhez hasonló irányok maradnak, ami a fiatalok felsőokú oktatási intézményekben való továbbtanulását illeti. 

– Népszerű az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis és a Széchenyi egyetem és természetesen a Pannon Egyetem vezeti még a listát. A legnépszerűbb a gazdálkodás, a menedzsment és az informatika kar, de a gyógytornász és a dietetikus, valamint a pénzügyi képzés is kezd keresetté válni. Erősödnek a műszaki irányok, az építőmérnöki és az építész képzés. Többen választják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, a Budapesti Műszaki Egyetemet, valamint az állam- és jogtudományi képzések ugyancsak keresettek. Háttérbe szorul viszont a pedagógiai terület, miközben a pszichológiát megjelölik többen is. A diákok hozzávetőlegesen tíz százaléka felsőfokú szakképzésekben gondolkodik – összegezte az igazgató. TBZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában