Tizedik alkalommal

2023.02.05. 16:49

Országos jogászbált rendeztek Sümegen

Tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet (MJE) Zala, Veszprém, és Vas vármegyei szervezete a magyar jogásztársadalom országos bálját Sümegen, a Hotel Kapitány Királyok termében, február 4-én, szombaton este, ahol a 300 vendéggel kitűnő hangulat és telt ház volt.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

 

– A vendégek a napi munkát megszakítva, egy más környezetben beszélgethetnek egymással hétköznapi dolgokról, illetve szakmai tapasztalataikról is – mondta Kovácsfiné Nagy Judit, az MJE Veszprém vármegyei szervezetének elnöke, szervező, aki férjével, Kovácsfi László bíróval érkezett. A bíró méltatta a rangos eseményt, mely kitűnő lehetőséget ad arra is, hogy azon családok, baráti társaságok is részt vegyenek. 

Papp Imre sümegi várkapitány nagyon megtisztelőnek nevezte, hogy náluk rendezik meg a magyar jogásztársadalom legnagyobb bálját. Mint mondta, a hely népszerűsége köszönhető magas szintű munkát végző kollégáinak, a történelmi környezetnek. Böjte Éva szállodaigazgató aláhúzta, nagy örömmel tölti el őket, hogy a járvány miatti két év kihagyás után ismét megrendezhetik ezt a csodálatos eseményt. 

A vendégeket köszöntötte Spitz János, az MJE Vas és Szabó Ernő Csaba, az MJE Zala vármegyei szervezetének elnöke is. Méltatták a Papp család, illetve Papp Imre várkapitány munkáját, a magas szintű fejlesztéseket, melyeket megvalósítottak Sümegen, és szóltak a bál jelentőségéről, mely ragyogó helyszínen, kitűnő közösségben kikapcsolódási lehetőséget ad a vendégeknek, akik pénteken történelmi lovasbemutatón, középkori vacsorán is részt vehettek. 

Fotó: Gyarmati László

Az esten megjelentek mások mellett az egész országból érkező bírák, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők és számos közéleti személyiség. Így Bánáti János, az MJE alelnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Barabás Andrea Tünde, az Országos Kriminológiai Intézet Igazgatója, Töreki Sándor vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, Töreki-Vörös Ibolya kórházi főigazgató, Palkovics László, a Magyar Tudományos Akadémia tagja (volt miniszter), Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Az esten lehetett látni néptáncot, valamint Lekszikov Csaba vezetésével standard és latin-amerikai táncokkal ajándékozta meg a közönséget az Eraklin Táncklub Egyesület. A kitűnő báli hangulatról Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus gondoskodott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában