Rákóczi Szövetség

2023.02.10. 15:00

Pályázattal utazhatnak az ünneplő diákok

A Rákóczi Szövetség idén újra meghirdeti nagy hagyományú és nagy sikerű március 15-i Diákutaztatási Programját Kárpát-medencei középiskolások számára.

Napló

Forrás: pixabay.com

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően. Az online adatlapok beérkezésének határideje február 28., kedd. Az utazásokat, kirándulásokat március 6–21. között kell megvalósítani.

A pályázatról bővebben a Rákóczi Szövetség honlapján olvashatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában