Fejlesztés Nemesgulácson

2023.02.03. 19:00

Szintet lépett a rendezvénytér

Másfél éve adták át Nemesgulácson a futballpálya mellett kialakított közösségi teret a Balatoni Fejlesztési Tanács támogatásának jóvoltából.

Szijártó János

Vidám programmal adták át Nemesgulácson a megújult közösségi és rendezvényteret a hétvégén

Fotó: Szijártó János/Napló

Azóta számos alkalommal használta programok lebonyolításához ezt a remek helyszínt a település közössége.

A napokban egy új pályázati úton nyert traktort vehettek át a nemesgulácsiak Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől és Vörösmarty Évától, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat alelnökétől, illetve ezzel együtt adták át hivatalosan is a rendezvénytér fejlesztéseit. A közösségi és rendezvénytér fejlesztése 12,1 millió forintba került, s ebből 10,1 millió forint érkezett az Innovációs és Technológiai MInisztérium és a Balatoni Fejlesztési Tanács támogatásból. Az első fordulóban, másfél évvel ezelőtt csak a fedett rész készült el. A második fordulóban nyert összegből viszont a régi salakos pályát vízáteresztő burkolattal látták el,  madár-, rovar-, lepke- és sünbarát zöldfelületet alakítottak ki. Ezzel egyéb kiszolgáló eszközöket, mint például kültéri kutyatoalettet, hulladékgyűjtőket, kerékpártámaszokat, padokat, információs táblákat telepítettek, és a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében fákat is ültettek. A fákat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága által telepítésre javasoltak jegyzékéből választották ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában