Jöhet a tavasz

2023.02.27. 14:00

Vidám télűzés a Loncsosban

A Loncsosban is elűzték a telet a városrész baráti körének tagjai. A kiszebáb elégetése után frissen sütött kolbásszal vendégelték meg a résztvevőket.

Szabó Péter Dániel

Idén is sokan kilátogattak a Loncsosi Baráti Kör immár hagyománynak számító téltemető rendezvényére, amelyet a Pipacs és a Muskotály utca találkozásánál lévő loncsosi emlékműnél rendeztek meg.

A Vaczula István vezette civil szervezet mindig is nagy gondot fordított a hagyományok ápolására, így a farsang végi télűző szokás megőrzésére is. Ezúttal is az Inotai Toros Fesztiválon készült kolbásszal, zsíros kenyérrel, teával és természetesen jóféle loncsosi borral várták a télűző kiszebábégetésre érkező vendégeiket a városrészben. 

A családias hangulatú esemény fénypontja, a kiszebáb meggyújtása előtt a megjelentek az elsősorban észak-magyarországi télűző szokás eredetéről hallgathattak meg egy rövid ismertetőt. A vidám köszöntő után s a gondot tartalmazó papírcetli elhelyezését követően aztán lángba borult a szalmabábu, amely idén különösen gyorsan hamvadt el és magával vitte a tél mélabús hangulatát, valamint a cetlin felsorolt gondokat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában