Sajtótájékoztató Ajkán

2023.03.09. 18:52

A sürgősségi betegellátó osztály működésének visszaállítását követelik

A Magyar Imre Kórház sürgősségi betegellátó osztályának működésének visszaállítását követeli a Demokratikus Koalíció árnyék egészségügyi minisztere.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Komáromi Zoltán, az árnyékkormány egészségügyi minisztere

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Komáromi Zoltán, a Gyurcsány-árnyékkormány egészségügyi árnyékminisztere úgy fogalmazott, ha az ajkai kórházban nem állítják vissza rövid időn belül a sürgősségi betegellátási osztály működését, a döntéshozók a városban és környékén élők életét, gyógyulását sodorják veszélybe. A kórház bejáratánál tartott sajtótájékoztatón elmondta, az ajkai egészségügyi dolgozók jól végzik a munkájukat, nem úgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amelynek a döntése miatt egy jól működő városi kórház sürgősségi betegellátó osztályán megszűnt az ellátás. Komáromi úgy látja, a veszprémi kórházban sincs meg az a kapacitás és az a személyzet, amely el tudná látni ezt a többletfeladatot. Álláspontja szerint egy ekkora megye sürgősségi betegeit nem lehet egy centrumból ellátni. 

Információnk szerint a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor is meggyőződött a sürgősségi betegellátás zavartalanságáról, és az intézményben tett személyes látogatásáról közösségi oldalán be is számolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában