Egész hetes tevékenységsorozat

2023.03.23. 19:00

A víz tulajdonságait vizsgálták a pápai ovisok

A Pápai Városi Óvodák csoportjaiban kiemelt figyelmet kap a víz világnapja, melyhez egész hetes tevékenységsorozat kapcsolódik. A Huszár-lakótelepi óvodások például a Bakony-érnél található hídnál a víz tulajdonságait vizsgálták.

Haraszti Gábor

Nagyítón keresztül vizsgálták a vizet az ovisok

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Izgatottan érkeztek a Várkert-híd lábához a picik, akik miután az óvónők segítségével merítettek a vízből, nagyítóval vették szemügyre a kiemelt mintát. Somlai Nikolett Rózsa, a Pápai Városi Óvodák intézményvezető-helyettese elmondta, a hét során sokat beszéltek a víz jelentőségéről, az összegyűjtött vízmintát pedig az oviban mikroszkóppal is megvizsgálják.

- Az év minden napján fontos számunkra a víz és az akörüli élet, de a víz világnapján a városi óvodák életében még nagyobb hangsúlyt kap – mondta az intézményvezető-helyettes. - Játékos formában próbáljuk a gyerekek figyelmét felhívni a víz jelentőségére, fontosságára, igyekszünk nekik arról beszélni, hogy mi történik, ha elapadnak forrásaink, vizeink. Fontos, hogy ezt tapasztalati úton mutassuk meg nekik, épp ezért kerestünk egy vizes közeget, ahol megvizsgáltuk a víz irányát, tulajdonságait, a gyerekek kérdéseket tehettek fel.

Fotós: Haraszti Gábor/Napló

Az ovisok a Tapolcai tanösvényt és a víztornyot is meglátogatták, amiken keresztül a fenntarthatóságra, a környezettudatos magatartás kialakítására szerették volna felhívni a figyelmüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában