Drága bliccelés

2023.03.24. 15:00

Akár 50 ezer forint is lehet a pótdíj a Volánbusz járatain

A cél, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.

Volánbusz

Forrás: Volánbusz

2023. április 1-jétől módosul a Volánbusz üzletszabályzata - tájékoztatott a Volánbusz

A múlt évben 186 ezer járat ellenőrzése során mintegy 12,5 ezer esetben összesen 98 millió forint pótdíjat szabtak ki az ellenőrök. A büntetésekre jellemzően azért szokott sor kerülni, mert az utas fizetés után nem veszi át a menetjegyet, nem tudja igazolni az igénybe vett kedvezményre való jogosultságát, lejárt a kedvezménye, vagy érvénytelen igazolvánnyal (diákigazolvány, hatósági igazolvány, ellátottak utalványa) veszi igénybe azt, esetleg kiemelten kedvezményes bérletét nem a megfelelő viszonylatban használja.

A Volánbusz 2023. április 1-jén életbe lépő üzletszabályzata szerint a pótdíj összege 30 napon belüli fizetés esetén 8 ezer forintról 25 ezer forintra, 30 napon túli teljesítés esetén 12 ezer forintról 50 ezer forintra nő. Aki a helyszínen, vagy – új lehetőségként – három munkanapon belül teljesíti fizetési kötelezettségét, annak 25 ezer forint helyett csak 12 ezer forintot kell lerónia. A meglévő, érvényes utazási igazolvány utólagos, 15 napon belüli bemutatásának költsége 1300 forintról 2500 forintra nő.

A közszolgáltatást ellátó Volánbusz kiemelt célja, hogy magas színvonalon végezze feladatait, ehhez elengedhetetlen jogos bevételeinek beszedése. Ugyanakkor az utasok számára is sokkal inkább megéri jegyet vagy bérletet venni, mint bliccelni, hiszen a pótdíj összege a viteldíj sokszorosára is rúghat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában