Szórakoztatni és tájékoztatni szeretné az olvasókat

2023.03.14. 17:30

Átadták a Veszprém vármegyei Napló Nívódíját a magyar sajtó napján

Rimányi Zita újságíró kapta a Napló szerkesztőségének idei évi Nívó­díját. Az elismerést a szerkesztőség március 14-i sajtónapi ünnepségén adta át Balla Emőke főszerkesztő.

Tóth B. Zsuzsa

Rimányi Zita újságíró kapta a Napló szerkesztőségének idei évi Nívó­díját. Az elismerést a sajtónapi ünnepségén adta át Zitának Balla Emőke főszerkesztő

Fotó: Szijártó János

A Napló hagyományai szerint a sajtónap alkalmából adja át a szerkesztőség Nívódíját, melyről minden évben titkos szavazással döntenek a kollégák. Idén Rimányi Zita vehette át az elismerést és fogadhatta a munkatársak gratulációját az ünnepségen.

Amint az a méltatásából kiderült, Zita 2020. június 15-én került a szerkesztőségbe Győrből, a Kisalföldtől. A tanító, népművelő diploma megszerzése után dolgozott népművelőként, oktatásszervezőként, sajtófelelősként, hirdetésszervezőként, majd 1999-től a Kisalföld napilapnál mint újságíró, szerkesztő.

– Zita húsz évet dolgozott a Győr-Moson-Sopron megyei napilapnál. Főbb szakterületei a fogyasztóvédelem, munkaügyek, nyugdíjasok élete, gyermekek tehetséggondozása, lelki élet, kulturális programok voltak. Több programszervezéssel járó projektet vezetett, cikksorozatokat készített. A Kisalföld napilap három Facebook-oldalát is ő gondozta.

2020-ban költözött Veszprémbe, áthelyezését kérte, hogy szakmájában dolgozhasson tovább. Nagyon gyorsan beilleszkedett, szinte minden műfajt kipróbált. Kereste azt a területet, amelyet szívesen felügyel, ír, gondoz. Kezdetben hozta azokat a témákat, amelyeket korábbi lapjánál, a Kisalföldnél írt, például a fogyasztóvédelmet, tehetséggondozást, kultúrát, közben eseményekre járt, minden, szerkesztőktől kapott feladatot gyorsan és pontosan elvégzett. 

Amikor Csesznekre, később Zircre költözött, földrajzi területe lett Zirc városa, a járásban lévő községek, falvak történéseiről tudósít. Hamar megismerte, megkedvelte a településeket, megismerkedett az itt élőkkel. Olvasóink szívesen fogadták őt, nagyon jó kapcsolatot épített ki velük. Folyamatosan beszámol az eseményekről, kiemelkedő, érdekes emberekről készít riportot, interjút. Szakmai területeket is gondoz, így a környezetvédelmet, fogyasztóvédelmet, a Veszprémi Petőfi Színházat.

Nagyon sok érdekes, különleges témát hozott ez idő alatt; nemcsak ír, de rengeteget fotózik, videózik is. Nagy teherbírású, naponta több anyagot küld a veolra és a printbe, hosszabbakat, rövidebbeket. Ő adja a legtöbb rövid hírt, információkat küld a településeiről, nagy segítség ez a veol és a print számára. Zirci lakosként pár perc alatt jelzi a veolnak akár az időjárás változásait, a hóhelyzetet, az apátságban látható füstöt vagy a főutcán átvonuló katonai konvojt.

Saját bevallása mottója is lehetne: „Szinte mindenre kíváncsi vagyok, ami véleményem szerint a médiában jó hozzáállás. Szeretném az újságolvasókat továbbra is egyszerre szórakoztatni és tájékoztatásokkal szolgálni.”

Mottójának megfelelően érdekes írásaival a Veszprém vármegyei olvasókat szolgálja, tájékoztatja, informálja, szórakoztatja. Kollégái ezért is választották őt nagyon nagy arányban a 2023-as év nívódíjas újságírójának – mondta Balla Emőke, aki az ünnepségen megköszönte a Napló dolgozóinak munkáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában