Pro Meritis érem

2023.03.24. 17:30

Az önzetlen társadalmi munka elismerése

Pro Meritis éremmel tüntették ki Demeter Ferenc Istvánt, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét pénteken.

Marton Attila

Pro Meritis-éremmel tüntették ki Demeter Ferenc Istvánt, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az elismerést Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) adta át a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete pénteki közgyűlésén. Az érmet a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként adományozta a polgármester. 

A méltatásban elhangzott, Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, amelynek 2001-es megszűnésekor nyugállományba vonult. Azóta aktív közösségi tevékenységet végez, jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként és a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi és a vármegyei nyugdíjasklubok és egyesületek érdekeit. A nevéhez fűződik többek között a Bakony-túra és a Balatoni randevú elnevezésű, Csopakon tartott országos nyugdíjas-találkozó, a vers- és prózamondók regionális találkozója és az idősek világnapja alkalmából rendezett Veszprém megyei ünnepség. 

Demeter Ferenc
Fotós: Nagy Lajos/Napló

Katonai hivatásától sem távolodott el, tagja, majd alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesületének, és szervezője a Doni hősök emléktúrának, emellett Apród hétpróba néven játékos sportversenyt és családi napokat szervez az állománynak a várossal közösen. 

A közgyűlésen Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnöke beszélt a szervezet elmúlt éves tevékenységéről. A beszámolót a tagság elfogadta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában