Ajka

2023.03.05. 13:00

Báloztak a kórházi dolgozók a kórház fennállásának 50. évfordulóján

Ötven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az ajkai Magyar Imre Kórház a gyógyulni vágyók előtt.

Rednágel Zsuzsa

Fotó: Gyarmati Laszlo

 

Nagy Zoltán főigazgató a jubileum alkalmából rendezett bálon visszatekintett a kórház múltjára, és méltatta a 60-as évek városvezetésének döntését, hogy a dinamikusan fejlődő iparváros lakóinak egy nagy kórházat is létre kell hozni. Beszédében azt is kihangsúlyozta, hogy az egészségügyben nem elég csak valamit jól csinálni. Az egészségügyben hagyománya kell legyen mindennek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a legjobb eredmény születhessen, a legtöbb beteg gyógyuljon meg, illetve a legtöbb gyermek szülessen egészségesen. – 2012-ben a kórházunk teljesen megújult, és megjelentek azok az elemek, amelyek a XXI. század egészségügyi ellátásában elengedhetetlenek. Egy gyönyörű, modern, struktúrában és beltartalomban gazdag, erős Magyar Imre Kórház született – mondta a főigazgató. Kiemelte, hogy nemcsak az épületre, de a kórház összes dolgozójára büszke, hiszen a csapatépítő szellem nagyon erős, az elmúlt időben szinte családdá kovácsolódott össze a közösség. A nővérek és orvosok egységes gondolkodásmód mellett folytatják a mindennapi tevékenységüket, zárta ünnepi gondolatait Nagy Zoltán. 

 

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő köszöntőjében kifejezte nagyrabecsülését a kórházi dolgozók és a vállalkozók iránt is, akiknek köszönhetően most együtt ünnepelhetik meg az ajkai kórház ötvenéves fennállását. – Ajka városát nemcsak erős, hanem egy nemes közösség alkotja – fogalmazott a miniszter, majd hozzátette: – Ajka vállalkozói látják ma vendégül az ajkai kórház dolgozóit, ami által egy olyan városkép rajzolódik ki, amely kiemeli Ajkát a magyar városok közül, amely települést öröm képviselni az Országgyűlésben – fogalmazott. Mint mondta, büszke az ajkai kórházra is, amely ezernyi küzdelem árán az ország kórházainak élvonalában van, s amelynek biztosítva van a jövője. Kiemelte az épülő fertőző osztály fontosságát, és reményét fejezte ki, hogy a kórház országszerte jegyzett intézmény marad a magyar egészségügyben.

Miután a miniszter megnyitotta a bált, az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes tagjai által előadott fergeteges nyitótánc után az ízletes vacsora következett, majd kezdődött a táncos mulatság, melyhez a talpalávalót a kórház dolgozói biztosították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában