Jubileum

2023.03.03. 11:00

Boldog születésnapot, Petőfi mozi!

Tízéves a pápai Petőfi mozi. A kerek évfordulót állófogadással és filmvetítéssel ünnepelte a vezetőség és meghívott vendégeik.

Haraszti Gábor

Tíz éve nyitott újra a mozi Pápán

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A városközpont funkcióbővítő rehabilitációját célzó pályázat keretében 2011 májusában vették át a kivitelezők a munkaterületet a mozinál. Az előtér és a homlokzat rekonstrukciója a nem várt pótmunkák miatt elhúzódott, így a pápaiak csaknem két évig kíváncsian várták, mikor kaphatják vissza szeretett filmszínházukat. Végül 2013. március 2-án ismét kinyitotta kapuit a mozi. Ennek már egy évtizede. A kerek évforduló tiszteletére rendezett ünnepségre Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is ellátogatott, a városvezető további eredményes működtetést kívánt az üzemeltetőnek.

– Úgy gondolom, az elvégzett felújítások után Micsik Zoltán meglátta a pápai moziban azt a lehetőséget, amit az itt élők közül senki, kellett is hozzá a messziről jöttek bátorsága. Azt látom, hogy fontos a pápaiaknak a mozi, mely egyenrangú minőséget és színvonalat tud nyújtani a nagy filmvetítő helyekkel. Remélem, hogy a mozi mással össze nem hasonlítható hangulata visszatérő vendégekké tud tenni nagyon sok pápait – mondta Áldozó Tamás. 

Micsik Zoltán mozivezető az egy évtizedről úgy nyilatkozott, hogy nagyon mozgalmas és tartalmas volt. – Ezt a tíz évet két részre lehetne bontani: egy nyugalmas hat és egy feje tetejére állt utolsó négy évre, amit a koronavírus-járvány, majd az energiaválság okozott. A kor kihívásaival is megküzdöttünk, a digitális technikai átállással sok munkánk volt, kezdetben még A4-es papíron vezettük a foglalásokat, mostanra számítógépes jegykezelő rendszerünk van, klímát is kiépítettünk, magyar fejlesztésű mozijegy-automatával rendelkezünk, és itt nem állunk meg, vannak még terveink.

A mozi vezetője érdekességképpen elmondta, jellemzően a 20-30 éves korosztály vált jegyet a vetítésekre, és elmondható, hogy minden hétre jutott legalább egy premier, ezek mellett igyekeztek a családi és rétegfilmeknek is teret biztosítani. A 238 férőhellyel rendelkező filmszínház a születésnap kapcsán a régi filmfesztiválok hangulatát megidéző műsorral készül, melyben minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebb alkotásokat. Az első vetítés Steven Spielberg A Fabelman család című mozija lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában