„A világ legszebb helye!”

2023.03.29. 17:00

Borostyánból, aranyesőből és török szegfűből font virágkoszorút dobtak a Balatonba

Kertben szedett borostyánból, aranyesőből és török szegfűből font virágkoszorút dobtak a tóba Balatonalmádinál a víz világnapja alkalmából az elmúlt hétvégén. Az eseményt Németh Jánosné vezetésével a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja szervezte.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– Megérdemli a Balaton a virágot, mert szép, páratlan látványt nyújt és élményt ad egész évben, így érveltek a szervezők a tó megkoszorúzása mellett, amit minden évben megtesznek a víz világnapja alkalmából. A szép kerti virágokból font koszorút két kisgyermek, Elza és Artúr vitte büszkén végig a balatonalmádi mólón, majd bedobták a tóba. 

Fotós: Kovács Erika 

A nagy szél és az erős hullámok hamar tovasodorták a virágokat, melyek hajóhoz hasonlóan ringatóztak a Balatonon. 

Fotós: Kovács Erika 

Ebből az alkalomból érdekes játékban is részt vehettek az érdeklődők a közeli parkban lévő játszótéren, ahol a vizet és a Balatont érintő kérdésekre válaszolhattak. Aki sikerrel vette az akadályokat, alkalomhoz illően kapott egy-egy Balaton szeletet. Egy család, Horváth Rozália, a férje, Juraj Bajus, a kislányuk, Bíborka egy golden retrieverrel, Pannival érkezett, és a parkban csatlakozott hozzájuk egy másik kislány, Larina. 

Juraj Bajus és családja szerint a Balaton a világ legszebb helye Fotó: Kovács Erika 

Azt mondták, nagyon büszkék arra, hogy ilyen szép tavunk van, amit, noha sok idegen országban jártak már, a környékével együtt a világ legszebb helyének tartanak. Arról is beszéltek, hogy nagyon szívesen strandolnak, fürdenek nyaranta, máskor pedig sokat sétálnak a tónál, úgy gyönyörködnek a Balaton látványában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában