Rácsok mögött szabadon

2023.03.13. 16:00

Börtönbüntetései idején tért meg Istenhez Boros Lajos

Rácsok mögött szabadon címmel tartott előadást a közelmúltban az Inotai Tagiskolában Boros Lajos, aki három évtizedes börtönbüntetése idején tért meg Istenhez. A Készenléti Lakótelepen mesélt korábbi életéről, a fordulópontról és jelenlegi helyéről, hitvallásáról és feladatairól az érdeklődőknek.

Szabó Péter Dániel

Boros Lajos kendőzetlenül mesélt sötét múltjáról a közönségnek Inotán Fotó: Szabó Péter Dániel

Boros Lajos a Várpalotai Evangélikus Egyházközség meghívására érkezett Várpalotára. 

– Ha egy olyan életet, mint amilyen az enyém volt, az Isten gyökeresen meg tudott változtatni, akkor nincs senki a világon, akit ne tudna, ha az ember akarja ezt – vallja az előadó, aki fél életét rácsok mögött töltötte. 

Kendőzetlenül tárta fel múltját a hallgatóságnak. Ezzel szemben most egy családos, boldog életet élő, missziókat teljesítő ember, aki beszélt a megesett változásról és jelenlegi Istenhívő énjéről. 

– A váci fegyházban találkoztam egy másik emberen keresztül Istennel. Addig önpusztító életet éltem. Napi két doboz cigaretta mellett – amikor kint voltam – mindennapos részegség jellemzett, s tűszúrások éktelenkedtek rajtam. Olyan mélyen voltam, hogy attól féltem, az életemet már senki és semmi nem tudja megmenteni.  Már én is lemondtam magamról, 22 évet töltöttem börtönben. A rácsok mögött azonban találkoztam Istennel. Utat mutatott nekem, s ahogy a példám is mutatja: általa a legnehezebb helyzetből is van kiút – hangsúlyozta Boros Lajos. 

A férfi elmondta, életét az változtatta meg, hogy valaki nem szégyellte, hanem felfedte az evangélium igazságát és ő belekapaszkodhatott. Magyarországi, erdélyi és székelyföldi börtönöket járva misszióját azért tartja fontosnak, mivel önmaga is meg tudott változni, ezért nincs olyan ember a világon, akit Isten ne tudna megszólítani és a helyes útra terelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában