Korszerű lesz az iskola

2023.03.15. 18:00

Csaknem egymilliárdos támogatás: segíti a kormány a csopaki iskola felújítását

Magyarország kormánya további 664 millió forint támogatást biztosít a Csopaki Református Általános Iskola felújításához – mondta Tislér Gáza református lelkész az intézménynél március 14-én, majd köszönettel szólt Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárásáról, segítségéről.

Kovács Erika

Ambrus Tibor polgármester (balról), Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Tislér Géza református lelkész, fenntartó az iskola felújítását érintő 664 milliós kormányzati támogatás bejelentésén március 14-én

Fotó: Kovács Erika

Kontrát Károly méltatta a kormányzati támogatást, miszerint a korábbi 300 millió után most 664 millió forint (a teljes költség – a szerk.) támogatást ad az iskola felújítási munkálataihoz, hogy a gyermekek, az iskola dolgozói minél hamarabb birtokba vehessék a megújult intézményt. Mint mondta, Csopakon kettős ünnepet köszönthetnek, egyfelől március 15-én a forradalom és szabadságharc évfordulóját, másrészt ünnepelhet a református gyülekezet, valamint a község és térsége is, mert megújul, korszerű lesz az iskola. 

A képviselő kiemelte a munkát kísérő összefogást, így a kormány, az önkormányzat, a képviselő-testület, az egyházközség és a gyülekezet együttműködését. – Az iskola tovább gazdagítja Csopakot és a református gyülekezetet is – mondta. 

Ambrus Tibor polgármester rámutatott, egy település életében alapvető szerepük van a gyermekintézményeknek, így a bölcsődének, óvodának és az iskolának, melyek Csopakon is működnek. A polgármester külön súlyt helyezett a bővítésre, melyre, mint mondta, nagy szükség van. 

Tislér Géza református lelkész, fenntartó aláhúzta, reményeik szerint őszre befejeződhetnek a munkálatok, és a több mint 200 diák, aki hét környékbeli településről is jár az iskolába, méltó körülmények között tanulhat. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában