Magyar Ezüst Érdemkereszt

2023.03.18. 15:00

Elismerés az áldozatos munkáért

Kisfaludy Sándor szellemi örökségének ápolása terén végzett munkája, valamint Sümeg kulturális életében vállalt tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház igazgatója Navracsics Tibor minisztertől Budapesten.

Szijártó János

Oszkai Réka Navracsics Tibortól vette át a kitüntetést a Kisfaludy-kultusz és Sümeg kulturális életében vállalt munkája elismeréseként, amelyet 2016 óta végez lelkiismeretesen

Forrás: Oszkai Réka

– A kitüntetés nemcsak az enyém, hanem városomé, a Kisfaludy MKKE csapatáé és természetesen a családomé, a barátaimé is – mondta Oszkai Réka az ünnepélyes esemény után, aki kollégáival több mint száz kulturális, közművelődési rendezvényt szervezett tavaly. 2022-t Sümegen alapvetően meghatározta Kisfaludy Sándor születésének 250. évfordulója, amelyhez kapcsolódva szervezték meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Kisfaludy 250 rendezvénysorozatot, amely Sümeg híres szülöttéhez kapcsolódó konferenciával indult, és számos kulturális, irodalmi, történelmi eseménnyel folytatódott. Oszkai Réka fontosnak tartotta azt is, hogy a Kisfaludy-kultuszt ne csak rendezvényekkel építsék, hanem a Kisfaludy Sándor Emlékház megújításával is. Ennek jegyében tavaly sikerült az emlékház felújítási dokumentumait elkészíteniük, amelyhez már konkrétan lehet forrásokat keresni.

Réka kulcsszavai között szerepel az értékteremtés, a hagyományőrzés, amelyek beépülnek és megjelennek a sümegi eseményeken, legyen szó húszfős könyvbemutatóról vagy ezreket megmozgató fesztiválról. Kiemelten kezeli a minél szélesebb körű kapcsolattartást, hiszen szakmai munkája eredményességének nélkülözhetetlen eleme a helyi, térségi, megyei, regionális és országos szintű kapcsolati háló fenntartása, működtetése. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában