Kreatív ötlet, nagyszerű látvány

2023.03.22. 18:00

Elképesztő „vízi világot” varázsoltak tornaterembe

Alaposan átalakult a kádártai óvoda tornaterme a Víz Világnapja alkalmából.

Horváth Gábor

A Veszprémi Kastélykert Körzeti Óvoda Ficánka Tagóvodájában nem mindennapi módon készültek a Víz Világnapjára. A kádártai intézmény dolgozói egy különleges kiállítást varázsoltak a tornaterembe a gyermekek közreműködésével és legnagyobb örömére.

- Intézményünk a “Zöld Óvoda” címet viseli, így kiemelten foglalkozunk a környezeti neveléssel, a természet megismerésével, a környezetvédelmi magatartásformák és attitűd megalapozásával. A gyermekeket minél közelebb szeretnénk vinni a természethez. A projekt előkészítése, szervezése és lebonyolítása két hetet igényelt, melynek jó magam voltam a felelőse, mint a Zöld Munkaközösség vezetője – tudtuk meg Lábadi Anita tagóvoda vezetőtől, aki sok időt töltött a kutatással, ötleteléssel. - A kollégáimmal egyeztetve közös munkába kezdtünk. A gyermekekkel vízhez kapcsolódó barkácsolásokat, kézműves dolgokat készítettünk, sétáltunk a patak parton, ismeretterjesztő videókat néztünk a víz fontosságáról, körforgásáról, illetve kísérleteztünk. Szerettünk volna valami különlegeset adni a gyerekeknek. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha átvarázsolnánk a tornatermünket a vízhez kapcsolódó ötletekkel. Nagyon hálás vagyok a kollégáimnak, hogy támogattak ebben és mindenki dolgozott ezen a feladaton. Rendkívül örülök, hogy sikerült megvalósítanunk, egy óriási látványt és élményt tudtunk adni a gyermekeknek.

A kiállításon a gyermekek munkáit és otthonról hozott vízi állatait, kagylóit is meg lehetett tekinteni, ezek mellett készült gémeskút, világító torony, vízesés, hajó, kincses láda, és terepasztal is. Az élményt fokozta a CD-lejátszóról szóló madárcsicsergés, vízcsobogás, esőkopogás, tenger állatvilágának hangjai. A gyerekek örömmel vették birtokukba a hangulatos helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában