Kikötőfejlesztés

2023.03.28. 07:00

Elkezdődtek a kivitelezési munkák a badacsonyi mólónál

Munkagépek tűntek fel a napokban Badacsonyban a strandbejárat és a móló környékén. A szemmel láthatóan is jelentős volumenű beruházás kapcsán lapunk a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatójától kért tájékoztatást.

Szijártó János

Új közbeszerzési eljárás kiírása, majd új szerződések megkötése után megindultak a munkálatok a Tátika, a móló környékén

Fotó: Szijártó János/Napló

Megkeresésünk kapcsán Brájer Éva elmondta, hogy a BTTF Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a GINOP - 7.1.9-17-2018-00018 pályázat egyik konzorciumi tagja, a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztus 31-én hozott döntése alapján átvette a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait. A konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látja el.

– A társaság, a beruházás végrehajthatóságát figyelembe véve elvégeztette a tervek felülvizsgálatát, majd új közbeszerzési eljárást indított. Az eljárásra beérkezett ajánlatok bírálati folyamatának lezárása után, a két nyertes kivitelezővel megkötötték a vállalkozói szerződéseket és ezek alapján a munkaterületek műszaki átadása is megtörtént. A kivitelezési munkák elkezdődtek – fejtette ki Brájer Éva. Hozzátette, hogy a Badacsonyba érkező vendégektől előre is elnézést kérnek, mivel a mólónál az építkezési munkálatok miatt a gyalogos közlekedésben kellemetlenségek adódhatnak, ám bíznak abban, hogy a fejlesztések mindenkit kárpótolnak mindezért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában