Tojásfát állítottak

2023.03.27. 15:00

Húsvéti hangulat Balatonalmádiban

A hagyományok szerint idén is felavatta a húsvéti tojásfákat a településen a Honismereti és Városszépítő Kör (HVK), melynek titkára Töltési Erzsébet, valamint a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület (BT) a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár mellett március 25-én, szombaton. Az előző években összegyűlt több mint 750 tojással díszítették fel a fákat, a kisebb bokorra elhelyezett tojásokra neveiket is ráírták az ajándékozók.

Kovács Erika

Alaposan feldíszítették a fát a balatonalmádiak

Fotó: Kovács Erika

Töltési Erzsébet emlékeztetett, hat évvel ezelőtt díszítettek először tojásfát Balatonalmádiban, hogy így várják a városban a húsvéti ünnepeket. A kezdeményező, ötletgazda HVK tagjait is meglepte, hogy idén is mennyien hoztak díszes, szebbnél szebb tojásokat a fára, így Debrecentől Pécsig, Angliától Németországig. 

Töltési Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő Kör ügyvezetője idézte fel a húsvéti tojásfaállítás előzményeit Balatonalmádiban
Fotós: Kovács Erika

A kör titkára köszönettel beszélt a Balatonalmádi Városgondnokság segítségéről, valamint Mayerné Papp Zsuzsanna vezetésével a  Vörösberényi Nyugdíjasklub csoportjairól, így a Ringató Balaton Tánccsoportról, a Borostyán Népdalkörről, a kézműves szakkörről és a színjátszó körről, akik előadásukkal, munkájukkal színessé, ünnepélyessé tették a tojásfák avatását. Az esemény fényét emelte a nyugdíjasklub képviseletében Winkler Istvánné és Weisz Mihályné versmondása, valamint Zsapka Jánosné. Utóbbi a kézműves szakkör tagja, ezúttal különleges, hortenziára emlékeztető tojást készített a város tojásfájára. 

Fotós: Kovács Erika
Fotós: Kovács Erika

 

Fotós: Kovács Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában