Alakítsd az iskolád!

2023.03.29. 12:15

Közösségi tervezés a veszprémi iskolákban

Az Alakítsd az iskolád, Veszprém! projekt célja megmutatni a diákságnak, hogy ők is részt vehetnek a tervezésben, dönthetnek és véleményt formálhatnak az őket körülvevő környezet sorsáról. Sőt, alakíthatják is azt.

Cseh Zoltán

Forrás: kultúrAktív Egyesület

Az épített környezeti neveléssel foglalkozó kultúrAktív Egyesület tagjai a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum és a Hrisztov Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjaival, tanáraival, oktatóival és a szülőkkel közösen tervezik és alakítják az iskolák udvarát. 

Forrás: DEMO Egyesület

A játékos közösségi tervezési foglalkozások novemberben kezdődtek, ahol az iskolaközösséget képviselő csapatok felfedezték az udvart, majd egy udvar-tervező társas segítségével inspirálódhattak. Az elkészült közös jövőképekre már konkrét látványtervek és makettek is készültek. Most következik a megvalósításra szánt ötletek kiválasztása, amelyet a diákok a DEMO Egyesület segítségével terveznek és építenek meg. A projektet a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában