Sajtótájékoztató

2023.03.31. 18:11

Magyarország a béke pártján áll

„A dollárbaloldal nemet mondott a békére” – hangsúlyozta Kovács Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján, melyet annak kapcsán tartott, hogy az Országgyűlés elfogadta azt a békepárti határozati javaslatot, melyet az ellenzéki politikusok nem szavaztak meg.

Haraszti Gábor

Magyarországon az emberek békére vágynak – emelte ki az országgyűlési képviselő Fotó: Haraszti Gábor

A javaslatot a Fidesz és a KDNP képviselői az orosz–ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtották be, melyet 130 igen és 24 nem szavazat mellett szavaztak meg a képviselők. A nyolc pontból álló békepárti nyilatkozatban az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, elítéli Oroszország katonai agresszióját és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. A dokumentum rögzíti: azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

– A „dollárbaloldal” nem szavazta meg a békepárti határozatot, nemet mondtak a békére, így tulajdonképpen azt is lehet mondani, hogy a háború pártjára álltak, mindezt annak ellenére tették, hogy Magyarországon az emberek békére vágynak – hangsúlyozta a képviselő. – Gyurcsány Ferenc és társai ma is bizonyították, hogy fontos kérdésekben a magyar nemzet most sem számolhat velük, hiszen a hozzájuk eljuttatott dollárokkal inkább a magyar emberekkel szemben kívánnak állást foglalni és aszerint cselekedni. Mi továbbra is a béke pártján állunk, és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a szomszédunkban dúló háborúba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában