Civil Fórum

2023.03.26. 21:00

Márciusi rendezvények Padragkúton

A Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület a nemzeti ünnephez méltó módon ünnepelte meg a szép számban megjelent helyi lakosok körében az 1948/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját.

Olvasói

Fotó: MCGOAT WEBARUHAZ WWW.MCGOAT.COM FUTO ZOLTAN 06309160589

A Csodavár Általános Iskola tanulói csodálatos ünnepi műsort adtak a Bányász Kegyeleti és Emlékpark színpadán. Az Csodavár Iskola ez év szeptemberétől várhatóan újra indít első osztályt a padragkúti iskola épületében, mellyel felmenő rendszerben ismét lesz a településrészen alapfokú általános iskolai oktatás. A rendezvényen ünnepi beszédet Puskás Károly önkormányzati képviselő mondott, hallhattuk a rendezvényen Cseh Teréz szavalatait, aki a Jó Szerencsét Nyugdíjas Klub tagja.

A közös ünnepen a településrész valamennyi korosztályának képviselője jelen volt.

Navracsics Tibor miniszter úr 2023. március 16-án délelőtt átadta a gyermekeknek a Padragkúti Szivárvány Óvodában az udvari játékokat. A játszó- eszközök adományokból készülhettek el. Az adományozók között voltak szülők, nagyszülők, helyi lakosok, vállalkozók és közszereplők is. Az adományok összegei ezer és százezer forint között voltak, de babaruha börzén, és rendezvényeken tombolával is gyűjtöttük a játékokra a pénzt. Két év alatt sikerült közösségi összefogással a több mint egy millió forintot az eszközökre összegyűjteni.

Külön köszönet illeti a Szentmiklósi szülők Csilla és Balázs áldozatos munkáját, akik sokat tettek azért, hogy mindez megvalósulhasson Padragkúton. Reméljük kislányaik Virág és Maja, ha felnőnek, itt Padragkúton képzelik el a jövőjüket. Köszönet mindazoknak, akik eljöttetek az avató ünnepségre. Külön köszönet az ovisok színvonalas műsoráért és természetesen hálásan köszönjük a pénzadományokat is.

Következő rendezvényünk Padragkúton a gyermekek Húsvétváró rendezvénye lesz, amit szombaton (2023. április 1-jén) rendezünk meg, minden érdeklődőt ismét szeretettel vár az egyesület vezetősége.

Rendezvényeinket a Nemzeti Együttműködési Alap és a Városi Civil Alap támogatja.

Szabóné Preininger Csilla/Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában