Mérnök tavasz

2023.03.30. 20:00

Megismertették fejlesztési tevékenységüket

Az autóipari munkákról és a mobilitás átalakulásáról is szó esett a Mérnöktavasz címmel tartott rendezvényen csütörtökön a Kossuth utcán.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

A programot az elektromos kormányrendszerek fejlesztésével foglalkozó thyssenkrupp és a Pannon Egyetem szervezte közösen. Naszádos László, a thyssenkrupp veszprémi mérnökirodájának vezetője elmondta, két éve vannak jelen Veszprémben, és a rendezvénnyel igyekeztek bemutatni tevékenységüket a helyieknek azzal a nem titkolt céllal, hogy új kollégákat is toborozzanak. A rendezvényen két tesztautó is megtekinthető volt, amelyek segítségével megismertették fejlesztési tevékenységüket, valamint néhány olyan elektronikát is bemutattak, amelyeket a társaság fejleszt. A veszprémi irodában mintegy hatvanan dolgoznak. 

Délután kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelyen az önkormányzat képviseletében Porga Gyula polgármester, míg a Pannon Egyetem részéről Fodor Attila, az intézmény műszaki informatikai karának dékánhelyettese vett részt. Az eseményen a K+F tevékenységről, valamint a város, a cég és az egyetem közötti kapcsolatról is szó esett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában