Sikeresen pályáztak

2023.03.20. 17:30

Megszépül az Afrikárium épülete

Pályázati támogatással szépül meg a sümegi Afrikárium épülete - tájékoztatta lapunkat Végh László polgármester.

Szijártó János

A tervezett ütemben halad a sümegi Afrikárium épületének homlokzati felújítása, a befejezés május végére várható

Fotó: Szijártó János

Mint megtudtuk, egy korábbi, nyertes pályázat átszervezése nyomán nyílt lehetősége az önkormányzatnak a beruházás megindítására. A projekt az épület homlokzatfelújítását és a hozzá tartozó belső udvar rendezését tartalmazza. Végh Lászlótól megtudtuk, hogy a tervek szerint május végére be is fejeződnek a munkálatok az  Afrikáriumnál.
Az egykori mozi épületében a fekete kontinens élővilágának több mint kétszáz jellegzetes állatát mutatja be egy különleges trófeagyűjtemény. A kiállítótérben a keszthelyi Balaton Múzeum dolgozói által megálmodott hatalmas, művészien megfestett dioráma előtt helyezték el a preparált állatokat. Az élethű háttérnek köszönhetően úgy érezheti a látogató, mintha a végtelen szavannákon sétálna. A trófeák között láthatók egészen kis testű antilopok, de elefántagyarak, oroszlánok, különböző majomfajok, vízilovak és orrszarvú preparátumok is ámulatba ejtik a közönséget. A sümegi Afrikárium a felújítás befejezése után ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában