Segítség a közlekedésben

2023.03.14. 11:00

Méltó körülmények között utazhatnak a rászorulók, új kisbuszt vásárolt a várpalotai önkormányzat

Új kisbusszal szállíthatja a Várpalotán működő Térségi Népjóléti Gondozási Központ a rászoruló fiatalokat, gyermekeket és fogyatékkal élőket, akik egészségi és fizikai állapotuk miatt önállóan vagy tömegközlekedéssel nem tudnak eljutni az oktatási vagy szociális intézményekbe a városban, illetve a vármegyeszékhelyen.

Szabó Péter Dániel

Gondozott érkezik az új kisbusszal a térségi központ várpalotai Bóbita-házába Fotó: Szabó Péter Dániel

Az önkormányzati pénzből vásárolt kilenc személyes Reanult típusú kisbuszt a napokban vették birtokba a központ munkatársai és az érintettek. Az átadáson megtudtuk, a gépjármű naponta mintegy 170 kilométert tesz meg, s hetente összesen 15 rászoruló és/vagy fogyatékkal élő fiatal veszi igénybe a szolgáltatást, díjmentesen.

– A térségi központ szociális és gyermekjóléti feladatokat lát el, mint közreműködő Várpalota, Ősi, Öskü, Tés és Jásd települések részére, külön megállapodás szerint. A térségi támogató szolgáltatás 2013 szeptemberi megszűnése miatt vált szükségessé a társulás által létrehozott új szolgáltatás. A kisbusszal olyan rászoruló fiatalok, gyermekek, fogyatékkal élők szállítását végezzük el, akik egészségi- és fizikai állapotuk miatt önállóan, tömegközlekedéssel nem tudnának eljutni oktatási- vagy szociális intézményekbe. Jelenleg tanítási napokon az akadálymentesített járművel naponta  szállítunk fiatalokat Várpalotáról Veszprémbe a Bárczi Gusztáv iskolába, valamint a Kozmutza Flóra óvoda és iskolába. Három főt Várpalotán belül viszünk a Bartos Sándor iskolába, de napi rendszerességgel utaznak velünk fiatalok Ösküről és Hajmáskérről Várpalotára, többek között a Bóbita-házba – mondta el kérdésünkre Feketéné Barabás Csilla, a népjóléti központ vezetője. 

– A régi jármű már nagyon rossz állapotban volt, ezért tavaly úgy döntöttünk: nincs már értelme a folyamatos javítgatásnak, s megpróbáljuk önkormányzati forrásból megoldani a 16 millió forintba kerülő új kisbusz beszerzését. Sikerült, s most át is adhattuk a kényelmes, modern és gazdaságosabban üzemelő járművet. Emellett a Bóbita-ház felújítására is jelentős összeget fordítunk, hiszen 200 millió forintból újul meg a jövő évben az épület – mondta el lapunknak Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában