Petőfi Sándor-emlékév

2023.03.28. 14:00

Méltó tisztelgés nagy költőnk emléke előtt

Petőfi Sándor költeményeit hallhatták Várpalotán az érdeklődők az idei térségi versmondó versenyen. A Thury-várban az iskolai fordulók győztesei, összesen huszonhét gyermek lépett a közönség és a zsűri elé.

Szabó Péter Dániel

Az 1-2. osztályosok között Lanczmann Léna nyerte el az első díjat

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Petőfi Sándor-emlékév jegyében rendezték meg idén a versenyt, így ennek megfelelően a kétéves kihagyás után újra megtartott megmérettetésen egyik legnagyobb költőnk verseit kellett elszavalniuk a gyermekeknek, akiket Pócsik József, a zsűri elnöke is Petőfi egyik versével (A tavaszhoz) köszöntött. 

A Bartos-iskola örökös igazgatója mellett Justin Andrea gyógypedagógus és Galambos Szilvia önkormányzati képviselő, a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola intézményvezetője alkotta a zsűrit, ami négy korcsoportban értékelte a kiválóan felkészült gyermekeket. Pócsik József az eredményhirdetés előtt külön kiemelte a remek versválasztásokat, illetve elismerően szólt a gyermekek előadásmódjáról, szövegtudásáról és hangsúlyozásáról.

A versmondó versenyen az 1-2. osztályos diákok közül különdíjban részesült Tubákos Máté, harmadik helyezést ért el Kis Szabolcs, a második Varga Imre, míg az első Lanczmann Léna lett. A 3-4. osztályosok versenyében Puskás Hanna lett a harmadik, a második helyen Csizmadia Emma végzett, a legjobbnak pedig Szekszius Gábor bizonyult. Az 5-6. osztályos korcsoportban a zsűri döntése alapján harmadik lett Lakatos Manolita, második helyezést ért el Szabó Márk, és Keszler Angelika lett az első. A legnagyobbak, azaz a 7-8. osztályos tanulók közül harmadik helyezést ért el Wágner Luca, Szabó Anna lett a második, az első helyen pedig Veszelovszky Dávid végzett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában