Kereslet, kínálat

2023.03.21. 10:00

Növekvő igény mutatkozik a termelői árukra

Bármelyik környékbeli termelői piacra látogat az ember, úgy tűnik, hogy nemcsak az árukínálat nő, hanem a kereslet, az érdeklődés is évről évre erősödik.

Szijártó János

Tóth György (balról) és Pákay Ákos a Hegymagasi piactéren. Úgy vélik, felértékelődnek a termelői piacok

Fotó: Szijártó János

Mindezt a Hegymagasi Piactér két vezetője is igazolta kérdésünk kapcsán, mint mondták, egyre többen nyitnak az itthon termelt, házilag előállított termékek felé. 

Tóth György és Pákay Ákos a korábban "Lábdi Piac" néven működő termelői piacot helyezték át Hegymagasra a tavalyi évben. Egészen pontosan Pákay Ákos, a korábban "Lábdi Piac" néven működő termelői piacot keltette életre, majd Hegymagason talált támogatásra új helyszínen, a Tóth György által vezetett Hegymagasi Piactéren.
Vásárlóikat minden szombaton várják a szép árukínálattal, sőt, már tervben van a szerdánkénti nyitás is. A települést átszelő főútvonal, illetve az új kerékpárút közötti területen a friss és minőségi élelmiszerek, kézműves termékek színes kavalkádja fogadja a látogatókat. A piactér kínálata természetesen főként a helyi, környékbeli termelőktől, kézművesektől származó kiváló termékekből tevődik össze, ahol több más mellett megtalálhatók a szezonális zöldségek, a gyümölcsök, a húskészítmények, a tejtermékek, a mézek, a lekvárok, a fűszerek, de a kerámiák, napi használati tárgyak, sőt még virágkötészeti különlegességek is. A piaci tevékenység mellett Tóth György rendezvényhelyszínt is teremtetett Hegymagason Pákay Ákos nagy örömére, hiszen láthatja, hogy  Hegymagason szívükön viselik korábbi piacának értékeit.

Közösséget is alkotnak
Fotós: Szijártó János


Mint elmondták, az első pillanattól kezdve prioritásként kezelik a közösségi tér gondolatát, azt, hogy az érdeklődők ne csupán vásárolni jöjjenek hozzájuk, hanem azért, hogy jól érezzék magukat. A látogatók növekvő száma azt igazolja, jó úton járnak. Az élmény biztosításán túl a szervezői oldalról természetesen fontos szempont a helyi gazdaság támogatása és a környezettudatosság.
Azt is megtudtuk, hogy húsvétkor sonkaszentelőt tartanak, áprilisban karitatív programnak biztosítanak helyet fogyatékos gyermekek segítése érdekében, de népszerűsítik a kerékpározást, a hó végén pedig Szent György-napi főző versenyt rendeznek Stahl Judit közreműködésével. Ráadásként ezen a napon 100 Folk Celsius zenekar muzsikál majd a közönségnek. A nyári rendezvények is formálódnak, alakulnak, számos koncert, egyéb program, benne lovaglás is várja majd az érdeklődőket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában