Véget ért a tél

2023.03.13. 07:00

Nyár van a levegőben! Lehet fagyizni Balatonfüreden

Örömmel vették kézbe a fagylalttal teli tölcséreket gyerekek és felnőttek Balatonfüreden vasárnap, amikor kinyitott a Füredi fagyizó, ahol tavaly elkészítették Magyarország legfinomabb fagylaltját, a Szőke zserbót. Vasárnap többen azt mondták, ha fagyizás, akkor itt a jó idő, közeleg a nyár!

Kovács Erika

– Már csütörtökön nekiláttunk az előkészületeknek, a fagylaltok, a lekvárok, az ehető virágokkal, így tihanyi levendulával megszórt csokoládélapok, leveles tészták főzéséhez, elkészítéséhez. Természetes, válogatott alapanyagokból mindent magunk készítünk, tej és cukor nélküli fagylaltot is, mondta Dobó Norbert tulajdonos és felesége, Eszter. 

Marci, Dobó Norbert kisfia is fagyizott egy jót nyitáskor. Kiskutyája nem kapott belőle, mert négylábú ilyet nem ehet 
Fotós: Kovács Erika

A pár kisfiukkal, Marcival, valamint Norbert édesanyjával, Erzsébettel érkezett, és az elsők között kóstolta meg a finomságokat. Izgultak nyitás előtt, amit a kitűnő csapattal, a cukrászokkal együtt sok egyeztetés, megbeszélés, hatalmas munka előzött meg. 

– Nagy örömmel láttuk meg séta közben, hogy már lehet fagylaltozni Füreden, mert ez a kedvenc édességünk, ujjongott egy veszprémi társaság.

Reiniger Balázs és László Erzsébet
Fotós: Kovács Erika

Reiniger Balázs és László Erzsébet Budapestről érkezett Balatonfüredre. Azt mondták, gyönyörűen süt a nap, kellemes az idő és megkívánták az édességet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában