Forradalom

2023.03.13. 15:00

Óvodások kokárdákkal, zászlókkal a Petőfi-szobornál

A Veszprémi Evangélikus Keresztyén Óvoda apróságai is ellátogattak hétfőn délelőtt a színházkerti Petőfi-szoborhoz.

Benkő Péter

Saját maguk készítette zászlókkal tisztelegtek az idén iskolába készülő ovisok Fotó: Benkő Péter

A tizenöt ovis Rádóczy Ágnes óvodavezetővel és Kövesné Pék Zsuzsanna óvónővel érkezett, elhozták a saját maguk által készített nemzeti színű zászlókat a megemlékezésre. Természetesen a kokárdákat is feltűzték. Az óvodavezető kérdésünkre elmondta, intézményüknek az itt megjelent gyermekei idén iskolába készülnek, ezért igyekeztek történelmi információkat adni nekik az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Beszélgettek a magyar népnek az osztrák császár alatti nehéz sorsáról, arról, milyen történelmi környezet és hatások váltották ki a forradalmat, majd annak szellemi vezetőjéről, a költőzseniről, de Kossuth Lajosról is.

A gyerekek igyekeztek felvenni a Petőfi-pózt Fotó: Benkő Péter

A gyerekek elénekelték a szobor tövében a Nemzeti dalt, majd érdekes kísérletet tettek, mely ebben az oviban már hagyomány, a pedagógusok segítségével felvették a szoborba mintázott Petőfi-pózt. A kísérlet sikerült is, a gyerekek büszkén álltak be egy fotó kedvéért, a költő mozdulatait imitálva. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában