Bolond időjárás

2023.03.28. 20:00

Pár óra tél a tavaszban Zircen

Pár órára visszatért a tél, igazi fehér, havas, szeles arcát mutatva márciusban, kedden koradélután a Bakonyban. Szánkón érkezik a nyuszi – mondogatták a porvaiak, hiszen jövő hétvégén lesz húsvét.

Rimányi Zita

Többször havazott kedden

Fotó: Rimányi Zita

Ebédidő közben váratlanul láthatták meg a zirciek ablakaikon keresztül a márciusban szokatlan, bár nem példa nélküli hóvihart. Erős, hideg szél fújta a hódarát, összegyűlt a párkányokon. A széllel együtt támadt a hódara, aztán felváltotta a kellemetlen helyzetet egy csendes, nyugodt, gyönyörű, mesebeli hóesés, nagy pelyhekben hullott a hó, s közben időnként kisütött a nap. Csaknem elolvadt a lehullott hó, amikor újra erőre kapott a havazás, erős szél fújta az érkező szilárd csapadékot, fehérre változtatva a várost. Már-már azt hihettük volna, tartós marad a tél jellemzője és a hideg, ám csak rövid ideig tartott. Fél háromra csupán foltokban maradt hó a füvön, pedig előtte szinte teljesen betakarta a kisebb virágokat. Hamarosan teljesen el is tűnt. Egy kicsit még felidézte decembert a tavasz, megmutatta erejét a természet, és csak remélhetjük, hogy a rügyező gyümölcsfák nem szenvedték meg ezt a különös, gyors időjárásváltozást, azt, hogy egy napon belül szinte több évszakot átélhettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában