Segítség Visknek

2023.03.20. 14:00

Perselyadományt ajánlottak fel a kárpátaljai testvérvárosnak a pápai hívők

A Pápai Ökumenikus Imahét perselyadományát a kárpátaljai testvérvárosnak, Visknek ajánlották fel a pápai történelmi felekezetek hívei. A 150.000 forintos adományt Varenka Renáta, Visk alpolgármestere vette át Márkus Mihály református esperestől.

Haraszti Gábor

A viski alpolgármester asszony hálás volt a támogatásért Fotó: Márkus Mihály

Az imahét két alkalmán összegyűlt perselyadományból a kárpátaljaiak kérésére gyógyászati segédeszközöket vásároltak a Grünberger Sándor elnevezésű egészségügyi alapellátási központ számára. A katolikus, református, evangélikus és baptista hívek adományát Márkus Mihály adta át.

- Olyan célt kerestünk, melyről úgy éreztük, felekezettől függetlenül közösen tudunk támogatni – mondta az esperes. 

- Korábban többek között a Gróf Esterházy Kórháznak vagy épp a Máltai Szeretetszolgálatnak gyűjtöttünk, idén úgy éreztünk, hogy azt a testvérvárosunkat támogatjuk, amelynek a legnagyobb szüksége van erre. Az orosz-ukrán háború miatt így esett az egyhangú választásunk Viskre, amit nagyon szívesen fogadtak. Mivel a város visszakapta a kórház és rendelőintézet fenntartásának jogát, a viskiek azt kérték, hogy gyógyászatban használatos eszközöket vásároljunk, épp ezért orvosi mikroszkópot, sztetoszkópot, orvosi ollókat és más eszközöket vittünk. Az anyagi támogatás mellett fontosnak gondoljuk azt is, hogy érezzék, mellettük vagyunk, kiállunk értük, épp ezért Pápáról delegációk utaztak Viskre és a szomszédos Husztra, ahol istentiszteleten szolgáltunk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában