A Gizella-napi felvonuláson is láthatók lesznek

2023.03.24. 20:00

Ruhabemutatóval egybekötve avatták fel a varróműhelyt

Bemutatták a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban működő ruhakészítő műhelyt csütörtökön.

Marton Attila

Esküvőiruha-bemutatót tartottak a kollégium diákjai és a Táncsics-iskola tanulói közreműködésével

Fotó: Pesthy Márton

A Tűpróba műhely kialakítására és a Gizella projekt nevű kezdeményezésre a kollégium alapítványa nyert el támogatást a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.-nél, mondta el Miklós Judit mestertanár, a Közös Jövőnkért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a program ötletgazdája. Hozzátette, céljuk, hogy 20-25 történelmi ruhát és jelmezt készítsenek el májusra a műhelyben, majd az elkészült viseletekben fiatalok csatlakozzanak a Veszprém belvárosán végighaladó Gizella-napi felvonuláshoz. 

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) köszöntőjében a kis közösségek szerepéről beszélt, kiemelve, hogy a középiskolai kollégium a csapatmunkának köszönhetően több sikert is elért az elmúlt időszakban. Mike Friderika, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. programfejlesztési igazgatója felidézte, az EKF is hozzájárult a kollégium közösségi terének közelmúltbeli megújításához, valamint reményét fejezte ki, hogy a diákok kötődése megmarad Veszprémhez. Miklós Judit kitért arra is, hogy országos alkotópályázatot hirdettek több korcsoportnak – középiskolás, egyetemista, felnőtt – két kategóriában: a jelentkezők vagy történelmi jelmezek rajzait, vagy újító inspirációs ruhaterveket készíthettek. A tervek gyakorlati megvalósítását szakmai mentorok segítik a programban. A beadott terveket a program résztvevői személyes konzultációkon tökéletesíthetik Imrik Zsuzsanna jelmeztervezővel, Sellei Gabi divattervező-stylisttal és Egervári Márta textilművész-textilrestaurátorral, majd azokat a Tűpróba műhelyben készítik el májusra. 

A csütörtöki programban Vágyott pillanatok néven esküvőiruha-bemutatót tartottak több mint húsz fiatal részvételével, akik heteken át készültek az eseményre. A ruhákat egy ajkai esküvői ruhaszalon bocsátotta rendelkezésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában