Sikeres pályázat

2023.03.30. 18:00

Több ezer dollárt költhet az Ipari iskola szerszámokra

A VSZC Ipari Technikum tavaly ötödik alkalommal pályázott sikeresen a Howmet Alapítványhoz, és ezúttal 25 ezer dollárt nyert el a gépészeti oktatásuk fejlesztésére.

Napló

Irányi László iskolaigazgató

Fotó: Balogh Ákos/Napló-archív

Ennek kapcsán szerdán ünnepélyes csekkátadóra került sor az iskola könyvtárában, amelyen rész vett Szabó István, a Howmet nemesvámosi üzemének gyárigazgatója, Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere és Irányi László iskolaigazgató. 

Az intézményvezetőtől megtudtuk, az elnyert összegből az iskola hagyományos és akkumulátoros kéziszerszámokat szerzett be a gépész- és mechatronikus tanulók alapozó oktatásához. A fiatalok képzésében fontos szerepet játszik a szerelési gyakorlat, hisz szakmájuk során sokszor kell ilyen jellegű feladatokat megoldani. Ehhez pedig szükségesek a kor színvonalának megfelelő szerszámok, melyekkel elsajátíthatják a kellő készségeket. 

A projektben beszerzett eszközöket nem csak az oktatási intézmény tanulói használhatják, hanem öt általános iskolát is bevontak egy-egy műhelyfoglalkozás erejéig, azzal a céllal, hogy a tanulókat a műszaki pályák felé orientálják. Az általános iskolák felkérése és a foglalkozások szervezése elkezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában