Összefogás

2023.03.27. 17:00

Túráztak és szemetet szedtek Monostorapátiban

Ahogy a korábbi években, úgy idén is megszervezte a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete a hulladékgyűjtést.

Tóth B. Zsuzsa

Közel húsz résztvevője volt az idei szemétszedésnek, amelyet ezúttal az önkormányzat és a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete közösen szervezett

Forrás: Egyesület

A tavaszi kirándulással egy gyalogtúrával egybekötött programot az önkormányzattal közösen rendezték, mivel utóbbi egy héttel korábbra tervezett hasonlót, de az a rossz idő miatt elmaradt. Az úti cél a fekete-hegyi Eötvös- kilátó volt. 

Amint arról a az egyesület elnöke, Simon László beszámolt, a szemétgyűjtésre szánt tíz zsák nagy része igen hamar megtelt, annak ellenére, hogy az adott útszakaszon két évvel ezelőtt már szintén gyűjtöttek szemetet a lelkes nagycsaládosok. Rengeteg hulladékot találtak a szőlőhegyre felérve, a szemét jelentős része ráadásul permetezőszeres flakon volt. A közel húsz túrázó minden korosztályt képviselt, a jelenlévők között üdvözölhettek olyan felnőtteket is, akik egykor szüleik révén még gyermekként tartoztak az egyesülethez. Sőt, voltak olyan résztvevők is, akik nem tagok, de szívesen kirándultak velük. A hegytetőn mindannyian örömmel gyönyörködtek a természet kora tavaszi szépségében és a kilátásban. Megnézték a fekete-hegyi kis tavakat, és az Eötvös-kilátóról eléjük táruló látványt, a Káli-medencét. A kilátónál szalonnát sütöttek, forralt bort, teát készítettek, és élvezték a természet szépségét, a csendet, majd ebéd után hazaindultak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában