1848–49-es forradalom és szabadságharc

2023.03.17. 08:00

Ünnepi dallamok, versek citerával

A többéves hagyományoknak megfelelően idén is a helyi fiatal családok és a felnövekvő generáció által előadott és Nagy Annamária művészeti vezető, könyvtáros által összeállított és szerkesztett zenés irodalmi műsorral emlékeztek meg Aszófőn a helyi lakosok az önkormányzat és a Családbarát Közösség ünnepi rendezvényén az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról.

Jákói Bernadett

Az ünnepi műsort az aszófői Családbarát Közösség Zenés Pódiumának gyermek- és ifjúsági csoportja mutatta be

Fotó: Jákói Bernadett

Az alig fél éve újjáalakult, ma már Zenés Pódium nevet viselő zenés irodalmi-művészeti csoport tagjai verseket, Kossuth-nótákat, magyar táncot mutattak be élő citeraszó kíséretében a kultúrházat zsúfolásig megtöltő helybéliek előtt. A szeptember óta a közösségi ünnepekre készülő, gyermekekből és ifjakból, fiatal családokból álló Zenés Pódium ezzel az ünnepséggel immár  harmadik alkalommal szerepelt együtt a színpadon. 

A zenés rendezvényt követően a megemlékezők, élükön a műsorban szereplő gyermekekkel, együtt indultak el az emlékligetbe, ahol a helybéliek a település vezetőivel, Keller Vendel polgármesterrel és Andorfer Katalin alpolgármesterrel rótták le kegyeletüket, koszorút, virágokat helyeztek el az emlékoszlopnál. A legkisebbek, az óvodások és a kisiskolások nemzeti színű papírzászlót tűztek a virágoskertbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában