Egyedi élmények

2023.03.21. 07:00

Változatos előadások különleges terekben

Havonta egy előadást tartanak idén a Forte Társulat és a Pannon Várszínház közös szervezésében a Rendhagyó terek programsorozatban.

Marton Attila

Már az elmúlt évben is vitt különleges helyszínekre produkciókat a Pannon Várszínház

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A színház- és előadóművészeti programok a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-régió eredetileg nem művészeti produkciók bemutatására szánt helyszínein lesznek láthatók, tájékoztatott a Pannon Várszínház. A kezdeményezés tavaly indult útjára többek között azzal a céllal, hogy az előadóművészet kimozdulhasson a falak és saját korlátai közül, és közelebb hozza egymáshoz az alkotókat és a befogadókat. 

A havonta bemutatott produkciók stílusa és műfaja változatos lesz. Vannak köztük kifejezetten a családokat, gyerekekkel érkező szülőket, nagyszülőket megszólító előadások, például a Kabóca Bábszínház bemutatója júniusban a Margit-romoknál, vagy Kókai Tünde Öko-színházi családi előadása Lázár Ervin ismert és szeretett meséjének alapján, amelyet az alsóörsi Varázserdőben láthat a publikum júliusban. 

A hagyományosabb színházi stílus kedvelőit vonzhatja a Fedák Sári életéről szóló monodráma, amelyet a nagyvázsonyi Kinizsi-várban Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház művésze ad elő szeptemberben. A kínálatban fizikai színházi és mozgásszínházi produkciók (Artus Társulat, Forte Társulat, SZFE- hallgatók előadásai) is szerepelnek, ezeket köztereken, például balatoni vasútállomásokon és a veszprémi piacon mutatják be. A színházi kuriózumok iránt érdeklődőknek a térségbe hozzák Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble előadásait is. A sorozat következő eseményét március 27-én, hétfőn 17 órától rendezik Lordok tánca címmel Veszprémben a Szent Imre téren. Az ősbemutatóban a Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi hallgatóinak performanszát láthatja a közönség. Az előadásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a Pannon Várszínház e-mail címén lehet megtenni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában